Сутенерство, шахрайство, підробка документів: на Вінниччині оголошено про підозру 6 іноземцям

Новини Вінниці

В ході загальнодержавної операції «Мігрант», що триває з 16 березня, на території Вінниччини виявлено 646 адміністративних порушень за участю іноземців та направлено до суду 23 кримінальних провадження щодо злочинів, здійснених іноземними громадянами та особами без громадянства. Шістьом іноземцям оголошено про підозру.

Зазначається, що на порушників з числа іноземців було накладено штрафів на суму 130 тисяч гривень. Стосовно 85 осіб прийнято рішення про примусове повернення в країну походження. До суду направлено 4 подання про примусове видворення іноземців, 11 – про скасування посвідок на тимчасове проживання в Україні, 8 – про заборону в’їзду іноземцям та особам без громадянства в Україну.

За даними поліції, слідчими підрозділами оголошено про підозру 6 іноземним громадянам.  Їм інкримінують сутенерство, порушення недоторканності житла (2 факти), підробку документів, порушення правил дорожнього руху, внаслідок якого постраждала особа, вчинення шахрайства.

За час проведення профілактичних заходів до суду направлено 23 кримінальних провадження з обвинувальними актами на іноземних  громадян та осіб без громадянства – за вчинення шахрайства, підробки документів, вчинення двох ДТП з потерпілими, трьох грабежів, трьох крадіжок, двох порушень недоторканності житла, 10 – за незаконний обіг наркотиків та один факт нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

Операція «Мігрант» проводиться з метою контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері, виявлення фактів незаконного перебування на території області іноземців або осіб без громадянства, а також попередження інших правопорушень Профілактичні заходи триватимуть до 31 травня.

За матеріалами: прес-служба ГУ НП у Вінницькій області  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *