ООН передбачила $160 млн для гуманітарної допомоги Україні у 2019 році

Новини України

Під час засідання Ради безпеки ООН на вимогу української сторони помічник Генерального секретаря з гуманітарних питань Урсула Мюллер заявила, що Україна недоотримує передбачувану ООН гуманітарну допомогу.

У мене сьогодні три пропозиції які хочу винести на розгляд ради. Перше — свобода переміщення людей, що буди затронуті кризою. Тут ситуація має покращитись, — сказала Мюллер.

З квітня 2014 року понад тисячу цивільних осіб були убиті та отримали поранення через міни чи невибухлі предмети.

Вона закликала обидві сторони не допустити використання наземних мін і працювати з партнерами щодо розмінування.

  • Друга ідея стосується гуманітарного доступу на Сході України. Тут ситуація залишається непередбачуваною, особливо в районах, непідконтрольних уряду. Гуманітарна допомога не має бути політизованою, — підкреслила дипломат.
  • Третя ідея полягає в тому, що необхідно докласти всі зусилля і підвищити рівень гуманітарного фінансування. Терміново необхідні нові ресурси, щоб бути на висоті потреб населення. По лінії плану гуманітарного реагування 2019 року, направленого на те, щоб надати 2,3 млн людей захист і допомогу, ООН і партнерам необхідна сума в 160 млн доларів США. Гуманітарні організації все ще прихильні тому, щоб надавати допомогу народу України, але нажаль сьогодні лише 9% засобів були отримані, — сказала вона.

Джерело: УНН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *