Цього року до 16 тис. українських військових мають взяти участь у 24 міжнародних навчаннях

Новини України

У 2019 році планується, що до 16 тис. військовослужбовців Збройних сил України з озброєнням і військовою технікою візьмуть участь у складі підрозділів Збройних сил України в 24 багатонаціональних навчаннях. Про це  повідомили у Головному управлінні військового співробітництва та миротворчих операцій Генерального штабу Збройних сил України.

  • Відповідно до Указу Президента України від 19.02.2019 № 38/2019 “Про План проведення багатонаціональних навчань за участю підрозділів Збройних сил України на території України та їх участі у багатонаціональних навчаннях поза межами України на 2019 рік і про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2019 році для участі у багатонаціональних навчаннях” планується, що у 2019 році до 16 000 військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою візьмуть участь у складі підрозділів Збройних сил України в 24 багатонаціональних навчаннях, – повідомили в Управлінні.

У Міноборони уточнили, що з цих навчань на території України відбудеться 6, поза межами України – 18. Навчання будуть проходити на території таких країн: Болгарія, Велика Британія, Грузія, Естонія, Іспанія, Італія, Литва, Македонія, Нідерланди, Польща, Румунія, Словаччина, США, Угорщина, ФРН.

  • Військовослужбовці Збройних сил України будуть залучатися до багатонаціональних навчань, спрямованих на підготовку підрозділів до дій у багатонаціональному середовищі, як у складі підрозділів так і до командно штабних навчань у якості офіцерів штабів або спостерігачів, – зазначили в управлінні.

Джерело: УНН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *