Вінничан запрошують взяти участь у напівмарафоні «Вінниця біжить»

Новини Вінниці

26 травня у місті пройде масштабна спортивна подія – 2-й напівмарафон.  Забіги відбуватимуться на трьох дистанціях: 21 км, 10 км та 1,5 км. Серед подарунків – грошові призи першим десятьом переможцям на дистанції 21 кілометр та першим шістьом бігунам на дистанції в 10 кілометрів. Наразі на участь у напівмарафоні вже зареєструвалось більше 600 людей, серед них є люди з США.

У нашому місті періодично відбуваються інтерактивні масові спортивні події, до яких долучається чимало вінничан та гостей Вінниці. У травні у місті пройде масштабний захід –  вінницький напівмарафон. Планується, що до нього долучаться тисячі вінничан та багато людей з інших міст.

Акція «Вінниця біжить» вже стала традиційною. Але в минулому році у місті вперше пройшов напівмарафон у 21 кілометр, в цьому році також буде забіг на таку відстань.

  • Ця акція проходить за підтримки міського голови Сергія Моргунова та Вінницької міської ради у співпраці з корпорацією RІА. Сподіваємось, що проведення напівмарафону стане традиційним для нашого міста і буде своєрідною спортивною візитівкою Вінниці, – каже заступник голови комітету по фізичній культурі та спорту Роман Семчук. 

Роман Семчук зазначив, що напівмарафон пройде 26 травня. Старт від центральної арки Центрального міського парку, фінішу також тут. Забіги пройдуть на трьох дистанціях. 1,5 км – масовий забіг для всіх бажаючих, не залежно від віку та фізичної підготовки, він стартує  о 9:45. Для дистанції 1,5 км реєстрація відбудеться 25 травня в шаховому клубі Центрального парку культури і відпочинку. Також реєстрація і отримання стартового номеру на цю дистанцію можлива перед забігом 26 травня. 

У забігу на 10 км можуть брати участь всі бажаючі віком від 16 років. Тут обов’язкова попередня реєстрація. Обираючи цю дистанцію, спортсмени мають принести оригінал паспорту. Старт – о 9:30 год.

Щодо найдовшого забігу – 21,095 км, ця дистанція для любителів і професійних спортсменів віком від 18 років. Старт о 9:30. Попередня реєстрація обов’язкова. Учасникам видаються номери з електронними чіпами при пред’явленні оригіналу паспорту, оригіналу медичної довідки чи страховки. Ліміт часу на дистанції 21,095 км – 3 години. Організатори зазначають, що учасників забігу на 21 та 10 кілометр запрошують отримати стартовий номер 25 травня, це загальноприйнята практика на всіх марафонах, коли учасники отримують реєстраційні пакети за день до старту, і приходять на подію вже з номерами. 

Для дистанції 21,095 км чи 10 км потрібно зареєструватись на сайті www.run.vn.ua . 

  • Ми раді, що проводитимемо такий напівмарафон вже вдруге, тепер ми зможемо врахувати недопрацювання минулого року, виправити їх, зробити подію кращою і реалізувати ряд нових ідей та підходів. Згадуючи минулий рік, ми можемо відмітити, що близько 50 % учасників напівмарафону були гостями з інших міст, вони пробігли трасу, познайомились з Вінницею, хтось зайшов в кав’ярню випив каву, хтось переночував в готелі. Тобто подія не лише залучає людей до занять спортом, здорового способу життя, а й залучає до міста туристів, а можливо й інвесторів майбутніх. Зараз вже зареєстровано більше 600 учасників, половина з них є жителями з інших міст. Вчора зареєструвались люди з США, тобто можна сказати, що напівмарафон – міжнародний. У нас цікава траса, що відмічали й учасники минулорічного забігу, гарні вулиці. Незвичним є забіг в лісопарк, де дуже приємно бігти, особливо в спекотну погоду, адже там завжди прохолода та тінь. Комфортно бігти й по проспекту Космонавтів, адже він оновлений, гарно виглядає. Наша траса має гарний баланс по набору висоти: підйоми, спуски, бігунам цікаві такі траси, адже вони не рівні, десь потрібно підніматись, десь – опускатись. Розраховуємо, що в цьому році аудиторія спортсменів збереться ще більше, – каже генеральний директор «RIA Media» Олег Горобець.

Також він зазначив, що реєстрація триває до 17 травня. 

Грошові призи отримають перші десять бігунів, які фінішують на дистанції в 21 кілометр. За перше місце – 10 000 грн, 2 місце – 6 000 грн, 3 місце – 4 000 грн, 4 місце – 2 000 грн, 5 місце – 1 500 грн,  6 місце – 1 500 грн, 7 місце – 1 500 грн, 8 місце – 1 000 грн, 9 місце – 1 000 грн, 10 місце – 1 000 грн.

Також будуть призи за перші шість місць в забігу на 10 кілометрів: 1 місце – 5 000 грн, 2 місце – 3 000 грн, 3 місце – 2 000 грн, 4 місце – 1 000 грн, 5 місце – 1 000 грн, 6 місце – 1 000 грн.

  • Проект повинен бути фінансово стійким і в принципі в цьому році маємо позитивну тенденцію – вдалось залучити більше спонсорів, партнерів, більше фінансування, в тому числі, і від нашого генерального партнера Фонду громади «Подільська громада». Також новинкою в цьому році є реєстраційні внески учасників. Це абсолютно нормальна практика, адже заняття спортом в сучасних умовах коштує грошей і організація напівмарафону – це досить затратний захід. Ми обрали такий підхід, щоб мінімально можливу суму коштів брати в людей в якості реєстраційного внеску і максимально фінансувати захід за рахунок спонсорів та партнерів. Реєстраційні внески у нас в залежності від часу реєстрації, максимальний – 190 гривень, на сьогодні це найменша ціна, яка є в Україні, – зазначив Олег Горобець.

Вартість участі у забігах на дистанціях 10 км та 21,095 км при реєстрації з 1 до 30 травня – 150 грн, з 1 до 13 квітня – 190 грн. Участь у забігах для учасників АТО та людей з інвалідністю – безкоштовна.

  • Кожному потрібно вибирати дистанцію по власних силах. Через кожні два кілометри будуть пункти з водою, також буде лікарська підтримка. Дистанція 10 кілометрів проходитиме по тому ж самому колу, просто напівмарафон складається з двох кіл. Траса проходитиме по Хмельницькому шосе з забігом в Лісопарк, де міською владою зроблено досить гарні доріжки. Потім спуск по проспекту Юності до вулиці Василя Порика. Потім учасники бігтимуть по вулиці Василя Порика до проспекту Космонавтів, пробіжать проспект і повернуться – вул. Порика, проспект Юності, Хмельницьке шосе. Щодо масового забігу, то він стартує від центральної арки парку по Хмельницькому шосе до вулиці Блока і назад. Учасникам забігу ніхто не забороняє перейти на ходьбу, не потрібно «надриватися», важливо розрахувати свої сили, – каже Віце-президент Вінницької обласної федерації легкої атлетики Андрій Ковенко.

Маршрути забігів обирали таким чином, щоб мінімізувати перешкоджання руху транспорту. У зв’язку з тим, що захід масштабний, буде тимчасове перекриття руху. Організатори перепрошують у мешканців за те, що у зв’язку зі спортивним заходом буде тимчасово перекрито рух автотранспорту. Такі незручності цілком виправдані, адже місто демонструє важливість заняття спортом та здорового способу життя. Які зміни будуть відбуватись в роботі транспорту буде повідомлено пізніше.

Джерело: vmr.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *