Вінницький дитсададок №35 отримав систему очистки води

Новини Вінниці

У вінницькому дитячому садку №35 встановили систему 9-ступеневої очистки води. Це вже п’ятнадцятий дошкільний навчальний заклад міста, для якого в рамках програми «Якісна вода – здорові діти – здорова нація» закупили таке обладнання.

«Дев’ятиступенева» технологія працює на основі зворотнього осмосу, при якому очищення води відбувається завдяки напівпроникним мембранам. Вода проходить  під високим тиском через напівпроникну мембрану, після чого очищається під ультрафіолетовою лампою та за допомогою мінералізатору.

Для вихованців  ДЗ №35 чиста питна вода має особливе значення, адже заклад – санаторійний і діти в ньому оздоровлюються.

  • У нас навчаються діти із захворюваннями верхніх диальних шляхів та загасаючими формами туберкульозу. У нас 10 груп – 2 раннього віку і 10 дошкільних, – пояснила методист дитячого садку ОлесяПилявець  

До слова, торік такі фільтри встановили у 36 закладах середньої освіти та у 15-ти дитячих садках, на що було витрачено 3,4 мільйони гривень. У цьому році обладнання встановлять у всіх дитячих садках міста, на що виділено 2,5 мільйони гривень.

Олександр Сашньов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *