Вінничани можуть замовити індивідуальні номери на авто онлайн і отримати їх поштою

Новини Вінниці

Відсьогодні українці можуть перевірити можливість замовлення конкретного індивідуального номерного знаку на автомобіль, а також замовити і оплатити його в режимі онлайн. 

Як йдеться в повідомленні Державного агентства з питань електронного урядування України, забрати готовий номерний знак водій зможе у відділенні “Нової пошти”, яке він самостійно обирає під час замовлення.

  • Переведення послуги в онлайн-площину дозволить спростувати міфи, пов’язані з отриманням ІНЗ, зробить послугу більш популярною та знищить будь-які корупційні ризики, – очікують у Держагентстві.

Для того, щоб скористатися новою послугою, потрібно авторизуватися в електронному кабінеті водія, онлайн-сервіс доступний на сайті e-driver.hsc.gov.ua та на Урядовому порталі kmu.gov.ua у розділі “Електронні послуги”.

Доступ до е-кабінету здійснюється за допомогою цифрового підпису, BankID або MobileID.

У розділі “Замовлення ІНЗ” потрібно підібрати індивідуальний номерний знак, перевіривши його унікальність та зовнішній вигляд. Якщо введений номер ще не зайнятий, система автоматично розрахує вартість замовлення ІНЗ.

На цьому етапі користувач може обрати один серед двох можливих способів отримання ІНЗ: доставка у відділення “Нової пошти” або можливість самостійно забрати виготовлені номери у Головному сервісному центрі МВС у Києві (безкоштовно). Вартість послуги доставки фіксована – 500 грн.

Наступний етап — автоматичне формування заяви на отримання ІНЗ, яку користувач повинен підписати за допомогою власного кваліфікованого електронного підпису (КЕП). Завершенням процесу отримання послуги є оплата ІНЗ.

У Держагентстві зазначили, що до сьогодні для замовлення номерів автовласники були змушені щонайменше тричі звертатись до Головного чи територіального сервісного центру МВС: уперше – щоб перевірити, чи вільний конкретний номерний знак, вдруге – щоб замовити виготовлення та підписати макет ІНЗ і втретє – щоб забрати готовий ІНЗ.

*** Індивідуальний номерний знак (ІНЗ) – номерний знак, що може бути виготовлений на індивідуальне замовлення власника транспортного засобу (ТЗ). За одним ТЗ може бути закріплений лише один ІНЗ; його можливо замовити лише як додаток до, але не замість державного номерного знаку, що видається власнику під час реєстрації ТЗ. Після отримання ІНЗ власник зобов‘язаний в 10-денний термін перереєструвати ТЗ в будь-якому територіальному сервісному центрі МВС. Під час перереєстрації ТЗ в свідоцтво про реєстрацію вноситься примітка стосовно наявності ІНЗ.

Джерело: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *