На Вінниччині судитимуть власника підпільного цеху з виробництва алкоголю

Новини Вінниці

Торік у серпні в жителя одного із сіл Могилів-Подільського району на території домоволодіння  було виявлено підпільний цех із обладнанням для виготовлення алкогольних напоїв. Виробництво було масовим.

Використовуючи пластмасову ємність об’ємом 1000 літрів, змішуючи в ній воду зі спиртом етиловим та додаючи відповідні харчові добавки (есенції), там виготовляли  алкогольні напої, які, за своїми характеристиками, схожі до горілки та коняку.

Виготовлений  фальсифікат розливався у пластикові пакети  – в упаковки із зображенням вітчизняних та іноземних торгових марок, відтак напої мали  вигляд товарної продукції, яка нібито виготовлена в заводських умовах.

Під час обшуку було  виявлено і вилучено шість пластикових бочок, заповнених рідиною з характерним запахом спирту, орієнтовним об’ємом 200 літрів кожна, дві пластикові бочки ємністю 200 літрів, наполовину заповнених рідиною з характерним запахом спирту, 53 пластикові ємності об’ємом по 5 літрів кожна із водно-спиртовою сумішшю, 11 ємностей типу “bag in box” по 10 літрів кожна заповнених водно-спиртовою сумішшю, алкогольні напої іноземних брендів в кількістю 78 пляшок по 1 літрі кожна, а також банківські платіжні картки, чорнові записи з замовленнями, крани, шланги, насоси, пістолет для склеювання, електроні ваги, фільтри для очистки води.

Всього виявлено та вилучено незаконно виготовленого спирту етилового в кількості 1 тис 400 літрів та фальсифіковані алкогольні напої в кількості 453 літри.

За результатами досудового розслідування,  встановлено особу (співвиконавця), якій повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 204, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 204 КК України та обвинувальний акт направлено до Могилів-Подільського районного суду для розгляду по суті.

Крім того, матеріали по невстановленим слідством особам, які були співучасниками вчинення злочинів, виділено прокурором в окреме провадження.

Наразі слідство триває.

За інформацією: прес-служба прокуратури Вінницької області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *