У Вінниці «полюватимуть» на забруднювачів водойм

Новини Вінниці

Із 15 квітня у Вінниці розпочинає працювати  робоча група, яка перевірятиме водні об’єкти та прибережно-захисні смуги щодо їх забруднення. Перевірки триватимуть до 8 листопада.  Тих, хто  викидає сміття у річки або вивів каналізаційні труби у водні об’єкти штрафуватимуть (штрафи –  від 340 до 1360 грн).

  • До складу робочої групи, яка працюватиме майже до кінця осені, входять працівники Муніципальної служби правопорядку, представники департаменту комунального господарства та благоустрою,  голови квартальних комітетів, Державної екологічної інспекції у Вінницькій області, Вінницьке регіональне управління водного господарства. На жаль, деякі вінничани захаращують відходами та сміттям прибережні території та водні об’єкти. Забруднюють річки, виводячи в них каналізаційні стоки з приватних будинків, влаштовують на прибережних зонах гноярки та сміттєзвалища, які також є джерелами забруднень. Як наслідок, якість води погіршується, що негативно впливає на здоров’я вінничан, – розповідає начальник Муніципальної служби правопорядку Вінницької міської ради Віталій Чигур.

Містяни, які стали свідками забруднення водних об’єктів, можуть повідомити про це Муніципальній службі правопорядку за тел. ‎+38(050)-747-65-63, або надіслати фотографію і коментарі через Viber, Facebook, WhatsApp.

За інформацією: www.vmr.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *