Медики розповіли про простий спосіб знизити тиск та уникнути гіпертонії

Новини Вінниці Статті

Існує досить простий спосіб зменшити тиск і уникнути гіпертонії, він полягає в тому, щоб пити чай, перш за все, зелений. Про це розповіла відомий у Великій Британії лікар загальної практики та дієтолог Сара Брюер.

Підвищений кров’яний тиск, пов’язаний із розвитком гіпертонії, створює додаткове навантаження на кровоносні судини та життєво важливі органи. Цей стан може провокувати деякі смертельні ускладнення, включаючи інсульти, серцеві напади.

Британський лікар розповіла виданню Express про простий спосіб знизити тиск та уникнути гіпертонії – регулярно пити чай. За словами фахівця, понад 30 відсотків сухої маси чайного листя – це потужні флавоноїдні антиоксиданти, які благотворно впливають на показники тиску, липкості крові, холестерину.

«Компоненти чаю знижують густину крові, загальний артеріальний тиск. Регулярне вживання кухля зеленого чаю може знизити ризик високого тиску майже вдвічі. Два кухлі чаю щодня можуть знизити ймовірність гіпертонії на 65 відсотків», – сказала доктор Брюер.

Одна з порад медика така – періодично потрібно замінювати на чай свою традиційну чашку кави. Зелений чай має більш виражену дію, ніж чорний, але користь приносять обидва напої.

Лікар констатує: у порівнянні з людьми, які не п’ють чай, ті, хто випиває до чотирьох чашок на день, удвічі знижують ризик постраждати від серцевого нападу. Імовірність інсульту у людей, які випивають не менше п’яти чашок зеленого чаю на день, скорочується наполовину.

Іншим способом зменшити тиск є вживання гранатового соку. Напій містить калій, інші корисні для серця та судин поживні речовини, має потужну антиоксидантну активність.

Джерело: storinka.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *