На Вінниччині затримали шахрайку, яка вимагала гроші за посвідчення особи з інвалідністю

Новини Вінниці

У Шаргородському районі затримали 33-річну мешканку Чернівецької області, яка виманювала гроші у довірливих людей біля місцевої лікарні. Затримана  представлялась лікарем медико-соціальної експертної комісії та за гроші  пропонувала виготовлення посвідчення особи з інвалідністю. «Послуга»  коштувала 6 500 гривень.

Зловмисницю затримали біля одного з банківських відділень під час передачі грошей за виготовлення посвідчення. Виявилось, що за однією і тією ж схемою жінка обдурила десять мешканців Шаргородського району. Шахрайка  приймала кошти як готівкою, так і на картку і зникала після отримання необхідної суми. Банківська картка, на яку переказували потерпілі гроші, у зловмисниці вилучена.    

Поліція  перевіряє затриману на причетність до вчинення аналогічних злочинів на територіях інших областей. Слідчим відділенням поліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). За таке правопорушення передбачено покарання до 3-х років позбавлення волі. Наразі вирішується питання про оголошення їй про підозру. 

За матеріалами: Відділ комунікації поліції Вінницької області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *