На Вінниччині судитимуть злочинну групу за вимагання грошей у підприємців

Новини Вінниці

Відділом розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління  поліції закінчено досудове розслідування в кримінальних провадженнях, відкритих у  2018 році за фактами вимагання грошових коштів у підприємців із застосуванням сили членами організованої злочинної групи з Тульчина. Оперативне супроводження документування злочинної діяльності групи здійснювало управління стратегічних розслідувань. Матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом скеровано на розгляд   суду.

У жовтні  минулого року поліцейські  затримали членів організованої   злочинної групи за  вимагання   трьох тисяч доларів США у мешканця Тульчинського району. Щоб чоловік поквапився з виплатою – вивезли його за село та побили. Злочинці були затримані  поліцейськими під час передачі коштів.

Оперативне супроводження  документування злочинної діяльності організованої групи  здійснювало управління стратегічних розслідувань ГУНП у Вінницькій області.

Злочинну групу  організував 25-річний мешканець Тульчина. До її складу увійшов  39-річний місцевий житель, неодноразово судимий за  вчинення корисливих  та насильницько-корисливих  злочинів, а також   41-річний  подільник, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності  за вчинення хуліганства та нанесення середньої тяжкості тілесних ушкоджень.

В процесі досудового розслідування було зібрано докази причетності  злочинної групи до вчинення протягом 2018 року  трьох вимагань грошових коштів у підприємців та  катування.

Дії членів злочинної групи кваліфіковано  за ч. 2 та ч. 4  ст. 189 КК України  (вимагання) – вимога передачі чужого майна з погрозою насильства над потерпілим вчиненого повторно, організованою групою; та ч. 2 ст. 127 КК України (катування) – умисне заподіяння фізичного і морального страждання шляхом вчинення насильницьких дій з метою примусити потерпілого вчинити дії, що суперечать його волі, у тому числі отримати від нього визнання, а також з метою залякування, вчинені за попередньою змовою групою осіб.

Матеріали кримінального провадження з обвинувальними актом скеровано на розгляд суду. За такі злочини підозрюваним може загрожувати   до дванадцяти років ув’язнення з конфіскацією майна.

За інформацією: Відділ комунікації поліції  Вінницької області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *