АМКУ відкрив справи проти «Вінницяоблгаз» та ще 19 облгазів за донарахування у платіжках

Новини Вінниці

Справи розпочато за підозрою у зловживанні монопольним становищем.Антимонопольний комітет розглядає справи за ознаками вчинення 20 операторами газорозподільних систем, що контролюються Дмитром Фірташем, порушень законодавства про захист економічної конкуренції, – повідомив голова АМКУ Юрій Терентьєв у Facebook.

Зі слів Терентьєва, розслідування триває проти ПАТ “Вінницягаз”, ПАТ “Волиньгаз”, ПАТ “Дніпрогаз”, ПАТ “Дніпропетровськгаз”, ПАТ “Житомиргаз”, ПАТ “Закарпатгаз”, ПАТ “Запоріжгаз”, ПАТ “Івано-Франківськгаз”, ПАТ “Київоблгаз”, ПАТ “Криворіжгаз”, ПАТ “Львівгаз”, ПАТ “Миколаївгаз”, ПАТ “Рівнегаз”, ПАТ “Сумигаз”, ПАТ “Тисменицягаз”, ПАТ “Харківгаз”, ПАТ “Харківміськгаз”, ПАТ “Хмельницькгаз”, ПАТ “Чернівцігаз”, ПАТ “Чернігівгаз”.

  • Справи розпочато за ознаками зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринках розподілу природного газу в межах територій ліцензійної діяльності, закріплених за відповідними облгазами, – зазначає  голова АМКУ.

Він уточнив, що підставою для відкриття справ стало донарахування облгазами всупереч Кодексу газорозподільних систем побутовим споживачам обсягів спожитого природного газу понад обсяги, визначені за даними лічильників.

  • Такі дії облгазів призводять до понесення додаткових, необґрунтованих витрат споживачами, – вважає пан Терентьєв.

Він повідомив, що наразі АМКУ проводить збір доказів у справах, із 18 березня тривають позапланові виїзні перевірки зазначених облгазів.

Нагадаємо, восени 2018 року облгази почали приводити обсяги газу до стандартних умов для здійснення комерційних розрахунків. Облгази виставляють додаткові суми за 30 місяців попереднього періоду як для споживачів без лічильників, так і з лічильниками газу.

За інформацією: www.rbc.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *