Співробітники Вінницької СБУ викрили фінансування бойовиків ОРДЛО

Новини Вінниці

Оперативники Управління СБУ у Вінницькій області під процесуальним керівництвом прокуратури викрили та блокували механізм фінансування терористичних організацій «Д/ЛНР».

Як повідомляють у відомстві, співробітники «встановили, що шестеро громадян України через підконтрольні суб’єкти господарювання налагодили постачання до терористичних організацій товарів широкого вжитку. Протиправний механізм діяв за схемою так званого «псевдоекспорту»: товар під виглядом експорту вивозився до Росії, звідки через контрольовані терористами пункти пропуску і митні пости потравляв до ОРДЛО».

Налогодивши протиправну комерцію, підприємці справно сплачували «податки» до «бюджетів» «республік». Ці кошти йшли на фінансування незаконних збройних формувань.

Комерсантів затримали за місцями їх проживання у Дніпрі, Харкові та Рубіжному Луганської області у межах відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 258-5 Кримінального кодексу України (фінансування тероризму). Такі дії караються позбавленням волі на строк від восьми до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Наразі вирішується питання щодо оголошення затриманим про підозру та взяття їх під варту. Тривають слідчі дії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *