На Вінниччині відкрили сьому метеорологічну станцію

Новини Вінниці

У четвер, 11 квітня, на Вінниччині в Липовецькому районі  відкрили  метеорологічну станцію на території Росошанської громади. «Липовець» – це вже сьома метеостанція в області. Кожна із вже існуючих станцій обслуговує радіус близько 50 км.

Рішення науковців про відновлення метеорологічної станції на базі агрометеорологічного поста «Липовець», який довгий час вів гідрометеорологічні спостереження за скороченою програмою, пов’язане зі значними змінами клімату в північній півкулі Землі, які торкнулися і Вінницької області.
На станції вимірюватимуть показники вологості, температури повітря та поверхніґрунту, що допоможе сільгоспвиробникам визначати,  які культури вже можна сіяти, коли вносити гербіциди або застосовувати агрохімікати.

 Семеро працівників метеостанції «Липовець» отримуватимуть заробітну плату від Державної служби метеорології.  

Довідка. Вінницький обласний центр з гідрометеорології (ЦГМ) є державною бюджетною організацією, що належить до сфери управління ДСНС України та безпосередньо підпорядковується Українському гідрометеоцентру.
Вінницький ЦГМ у своїй структурі має:
– авіаційна метеорологічна станція цивільна (АМСЦ) Вінниця (с. Гавришівка);
– 5 метеостанцій: метеостанція Білопілля (с. Білопілля, Козятинського району), метеостанції Хмільник, Жмеринка, Гайсин та Могилів-Подільський);
– метеостанція Липовець – відкривається;
– лабораторія з контролю забруднення атмосферного повітря м. Вінниця.

За інформацією: www.vin.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *