США розмістять у Румунії нову систему протиракетної оборони

Новини Світу

Влітку нинішнього року США за запитом НАТО розмістять у Румунії систему THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) для підтримання протиракетної оборони Північноатлантичного альянсу.Про це йдеться в прес-релізі Європейського командування США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Цього літа США розгорне в Румунії систему оборони THAAD для підтримання протиракетної оборони НАТО. THAAD з 69-ї артилерійської бригади протиповітряної оборони, 32-ї армії і командування протиповітряної оборони, що базується в Форт-Худі, штат Техас, буде інтегрований в існуючу архітектуру протиракетної оборони НАТО протягом обмеженого періоду часу – на період планового технічного обслуговування та оновлення системи протиракетної оборони Aegis Ashore у Румунії», – йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що Союзне повітряне командування НАТО візьме на себе оперативний контроль над THAAD протягом усієї своєї місії.

Система протиповітряної оборони THAAD призначена для висотного заатмосферного перехоплення ракет у радіусі до 200 кілометрів. У прес-релізі наголошується, що це заплановане і тимчасове розгортання THAAD свідчить про прихильність США принципам захисту союзників по НАТО і забезпечує стримування потенційних противників за межами європейського театру дій.

Систему буде розміщено на території румунської військової бази Девеселу.

Джерело: Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *