Вінничанам продовжують надсилати завищені платіжки за газ

Новини Вінниці

Облгази, незважаючи на рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, продовжують нараховувати споживачам  зайві обсяги газу, – повідомив заступник начальника департаменту з енергоефективності НАК “Нафтогаз України” Олексій Хабатюк в Facebook.

  • Облгази проігнорували рішення НКРЕКП і продовжують нараховувати споживачам зайві обсяги газу. Вінницька, Волинська, Закарпатська, Запорізька, Чернігівська – це неповний перелік областей, з яких надходить чергова хвиля скарг споживачів.

За даними Хабатюка, у рахунках за березень не тільки не був зроблений перерахунок з жовтня минулого року, як того вимагав регулятор, але і знову донараховано обсяги за березень.

Заступник начальника вважає, що НКРЕКП зобов’язана провести чергову перевірку та підтвердити факт ігнорування облгазами рішень регулятора.

Нагадаємо,  “Вінницягаз” та “Волиньгаз”, які входять в групу Регіональна газова компанія олігарха Дмитра Фірташа, не змогли оскаржити в судах рішення НКРЕКП  щодо проведення перерахунків спожитого газу побутовими клієнтами та нарахування штрафів. НКРЕКП оштрафувала компанії “Вінницягаз”, “Волиньгаз” і “Київоблгаз” на 850 тис. грн кожну і зобов’язала їх до 5 квітня перерахувати платіжки побутовим споживачам, прибравши незаконно нараховані додаткові обсяги газу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *