Xiaomi намагається відсудити права на однойменні сайти в Україні

Новини України

Xiaomi Inc. намагається відсудити права на однойменні сайти в Україні, які використовує продавець гаджетів Xiaomi в нашій країні — компанія NIS. Про це повідомляє LIGA.net.

  • Xiaomi Inc., чиї інтереси в Україні представляє юрист Олександр Шевченко, звернулася в Госпсуд Києва із заявою про забезпечення доказів до подання позовної заяви, — йдеться у повідомленні.

Зокрема, юрист хоче витребувати у “Інтернет Інвест” (реєстратор доменних імен Imena.ua) всю контактну інформацію про власників доменних імен xiaomi.com.ua, xiaomi.ua, mi.com.ua, miot.com.ua а mi.ua.

  • А саме: отримати найменування власників, їхнє місцезнаходження, телефони, адреси електронної пошти, — пояснюється у повідомленні.

Другий відповідач у цій справі — компанія NIS.

Засідання заплановане на 11 квітня.

Уже довгий час Шевченко судиться з компанією, яка давно продає смартфони Xiaomi в Україні і сформувала цілу екосистему навколо цього бренду — NIS.

Із 2017 року юрист від імені Xiaomi H.K.Limited намагається заборонити їй ввозити партію зі 100 смартфонів Хiаоmi RedMi 4 2/16 Gb.

  • Що стосується згаданих доменів, то можна встановити у відкритих джерелах, що xiaomi.ua і mi.ua оформлені на підставі відповідних торгових марок Xiaomi і Mi. Вони у свою чергу оформлені на власника NIS Олександра Ширкова і американську Concorde Trade Inc в класі 45 і 37, — зазначає LIGA.net.

Також зазначається, що на Ширкова і Гонконг Ніс Сторе Текноложді в Україні також оформлений бренд Meizu (клас 45).

Як з’ясувалося, Xiaomi веде із Ширковим також і суперечку за кордоном щодо інтелектуальної власності, про що повідомляється на його сайті Xiaomi.ua.

“Тут мова йде про ще однин домен — Xiaomi-Mi.com”, — зазначили у LIGA.net.

“Всесвітня організація захисту інтелектуальної власності прийняла рішення за позовом Xiaomi до компанії NIS про яке порушення авторських прав: у позові відмовити і залишити домен Xiaomi-Mi.com у власності NIS”, — наголошується у повідомленні.

Але в середині 2016 року Xiaomi вирішила зробити експансію у Європу і прийшла в Україну.

Однак, рішенням пекінського керівництва, дистриб’ютором продукції була обрана інша компанія.

Вона відразу почала користуватися своїм “наближеним” положенням, фактично заборонивши будь-кому ввозити і продавати продукцію під брендами Mi, Xiaomi і Redmi в країні.

У повідомленні на сайті сказано, що пекінський офіс почав агресивні дії щодо викорінення згадки своїх брендів сторонніми особами, організаціями та комерційними суб’єктами.

  • Для компанії NIS настали важкі часи, оскільки основна частина її діяльності була прив’язана до цих брендів. Довелося відмовитися від сервіс-центрів і магазинів з поєднаннями Mi, — уточнюється у повідомленні.

Тепер, зазначається у повідомленні, “настала черга доменів”.

Також повідомляється, що в NIS прийняли рішення не псувати відносини і почати процес передачі прав на торговельні марки з ідентифікацією Xiaomi і Mi, зареєстровані в Україні.

Джерело: Економічна правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *