Чиновника з вінницької ОДА відсторонили від роботи, ще одного фігуранта справи про хабар затримали

Новини Вінниці

Голова Вінницької обладміністрації Валерій Коровій підписав розпорядження про відсторонення від посади директора Департаменту будівництва, містобудування та архітектури ОДА Дмитра Романченка.

Затриманого на хабарі посадовця усунули від справ строком на 2 місяці, виконання обов’язків директора департаменту поклали на заступника Романченка Валентина Прилуцького.

Зауважимо, правоохоронці затримали Дмитра Романченка 9 квітня під час отримання майже 180 тисяч гривень хабара за підписання актів виконаних робіт. В ході слідства було встановлено, що директор департаменту вимагав та отримував кошти від представників комерційних структур, які вигравали тендери на проведення робіт за бюджетні кошти. Сума неправомірної вигоди складала 10% від суми перерахованих коштів по актах виконаних робіт.

Тим часом, у прокуратурі Вінницької області  повідомили про затриманя й керівника підрядної організації, який надавав хабар. Наразі вирішується питання щодо повідомлення обом затриманим про підозру у вчиненні злочинів та обрання міри запобіжного заходу.

Слідчим відділом ГУНП у Вінницькій області відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *