Вінницька область одна з перших розподілила кошти на придбання обладнання для першокласників

Новини Вінниці

Вінницька область розподілила гроші для закупівлі обладнання для перших класів НУШ і зможе найближчим часом придбати парти та інше необхідне обладнання для «першачків». Компанію Вінниччині склали Дніпропетровська, Донецька, Кіровоградська, Луганська, Одеська, Рівненська, Хмельницька, Чернівецька, Полтавська, Сумська та Львівська області, які також вчасно розподілили фінанси. Про це сьогодні, 9 квітня, повідомила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

При цьому, за словами пані Гриневич, обласні ради Волинської й Івано-Франківської областей планують розподілити гроші для закупівлі обладнання для перших класів НУШ лише в травні, а Київська, Тернопільська та Запорізька області взагалі не мають розуміння щодо можливих термінів прийняття цього рішення. У міністерстві наполягають: без такого розподілу місцеві органи самоврядування не можуть почати закупівлі, а значить у цих регіонах високий ризик зриву закупівель обладнання для класів НУШ до 1 вересня.

  • Основна проблема в цих регіонах – з боку обласних рад, бо саме вони мають розподілити кошти. Дуже важливо, щоб суспільство знало: якщо у Волинській, Івано-Франківській, Київській, Тернопільській та Запорізькій областях парти та шкільне обладнання не встигнуть поставити до 1 вересня – це провина вашої облради, яка не змогла зібратися, щоб просто віддати далі гроші на місця для закупівель. Саме ці люди будуть винні в тому, що ваші діти не отримали парт, інших меблів та дидактичних матеріалів вчасно, – зазначила Лілія Гриневич.

Більш-менш за планом, каже міністр,  прямують ті регіони, що планують розподіл на квітень. Серед них: Житомирська, Закарпатська, Миколаївська, Харківська, Черкаська, Чернігівська, Херсонська області та м. Київ.

  • Ми маємо гіркий досвід минулого року, коли до 1 вересня місцевими органами самоврядування було освоєно лише 40% коштів на обладнання перших класів. Тож маємо зробити все від нас залежне, щоб не допустити такої ситуації цьогоріч. Ми свою роботу над помилками зробили – віддали гроші з центрального бюджету на 2 місяці раніше – ще у лютому. Тепер і ви маєте зробити свою», – підкреслила вона

За матеріалами: https://mon.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *