Держпродспоживслужба попереджає вінницьких підприємців про липових інспекторів

Новини Вінниці

Держпродспоживслужба попередила громадян про шахраїв, які приходять на підприємства з перевірками, погрожуючи штрафними санкціями.

  • За інформацією окремих головних управлінь Держпродспоживслужби в областях, невстановлені особи із підробленими посвідченнями інспекторів або посвідченнями представників громадських організацій у сфері захисту споживачів здійснюють перевірки суб’єктів господарювання щодо виконання ними вимог у сфері харчового законодавства та захисту споживачів. При цьому зазначені особи погрожують суб’єктам господарювання штрафними санкціями за нібито встановлені порушення та вимагають від них грошову винагороду за не накладання таких санкцій, – йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що будь-які громадські організації не наділені повноваженнями здійснення державного контролю у вказаних сферах, у тому числі — щодо застосування санкцій за порушення вимог законодавства.

Крім того, перед початком перевірки представник Держпродспоживслужби зобов’язаний пред’явити службове посвідчення та зробити запис у журналі реєстрації заходів державного нагляду (контролю) за наявності такого журналу у суб’єкта господарювання.

У разі виникнення сумніву щодо законності проведення перевірки, у службі порекомендували звертатися до Головного управління Держпродспоживслужби області.

А у випадку виявлення “псевдоінспекторів” на підприємстві – до Нацполіції.

Джерело: УНН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *