«Вболівальники не сумуватимуть»: вінницька «Нива» оновилась на 70% і відтепер має «дублерів»

Новини Вінниці

Вінницька «Нива» за останні два місяці змінилася майже до невпізнанності: у клубу нове керівництво, тренером команди став її колишній капітан,  а склад гравців оновився майже повністю. Про те, як складаються справи у стані «зелено-білих» напередодні весняної частини чемпіонату України серед команд Другої ліги, вболівальники та журналісти дізналися вчора, 1 квітня, під час зустрічі із командою, тренерським штабом та керівництвом «Ниви».

70% нових гравців

У порівнянні із осінньою частиною чемпіонату склад команди оновився приблизно на 70%. З’явилися і гравці з міжнародним досвідом: універсальний фланговий півзахисник Андрій Рогозін випробовував свої сили у Першій Лізі Польщі, а опорник Олександр Демченко пограв в італійській Серії D.

Двох новачків, Тимофія Брижчука та Ярослава Браславського можна назвати такими лише умовно, адже обидва виступали за вінницьку команду раніше. Загалом наразі в команді 21 футболіст, і до літнього міжсезоння приливу «свіжої крові» не очікується.

«Веселий» футбол

Розповідаючи про те, як гратиме «Нива» за його керівництва, головний тренер команди Нгаха Колінс сказав,що команда зробить ставку на високий пресинг та гострі флангові атаки. Він запевняє – вболівальникам на трибунах сумувати не доведеться:

  • Більше всього я не люблю, коли вболівальникам на трибунах сумно. Це моя філософія, яку я прищеплюю гравцям. Намагатимемося показувати видовищний футбол. Що до тактики, то скоріш за все гратимемо з одним чистим нападником, оскільки у нас в команді їх небагато   

Побудова вертикалі

Віце-президент «Ниви» Вадим Кудіяров порадував вболівальників новиною про створення команди «Нива-2», яка стане базою для розбудови системи дитячо-юнацьких колективів.

  • Ми побачили що у клубі нема вертикалі, завдяки якій вінницькі талановиті хлопці могли б потрапити у професійний футбол, і перший крок на цьому шляху – створення команди «Нива-2», на базі якої будуть організовані молодіжні команди, – заявив він

Начальник «дублерів» «Ниви» Юрій Коргут пояснив, що наразі у команді вже є кістяк основного складу, до того ж сформований тренерський штаб. Його очолив Микола Роздобудько, який останні п’ять років працював у Казахстані, де займався розбудовою системи молодіжних збірних країни.

  • Будемо долучати і запрошувати молодь. Основна проблема дитячо-юнацького футболу в тому, що зовсім небагато талановитих гравців витримують психологічне навантаженн, переходячи до професійних дорослих команд. Наша мета – допомогти їм в адаптації – сказав пан Коргут

На стадіон порібно 58 000 000

Коментуючи проблемні моменти у житті клубу, Вадим Кудіяров зазначив, що наразі «Нива» вправно виконує всі свої фінансові зобов’язання, в тому числі і перед гравцями.

На думку Вадима, одне з найбільш болючих питань, що стоять перед клубом  – стадіон. Наразі команда на умовах безкоштовної оренди грає на Центральному міському стадіоні, який потребує реконструкції. За словами віце-президента, найкращим варіантом було б знести стару спортивну споруду і звести нову на її місці, але на це, за попередніми підрахунками, необхідно близько 58 000 000 гривень. Таких грошей не зможуть виділити ані з міського, ані з обласного бюджетів, адже наразі у пріоритеті місцевої влади два амбітні проекти: побудова мосту, що з’єднає вінницькі райони Замостя та Тяжилів та реконструкція міжнародного аеропорту «Вінниця». Поки що немає і приватних інвесторів, які б взяли на себе такий фінансовий тягар.

  • Якщо з’явиться приватний інвестор, зацікавлений у розвитку футболу у Вінниці і готовий вкладати кошти, ми готові продати йому клуб за одну гривню,– заявив пан Кудіяров

Поки ж вболівальники «Ниви» активізуються, аби підтримати улюблену команду копійкою: вступають до «Народного клубу» та сплачують членські внески.

Перший бій

Вже у суботу, 6 квітня, оновлена «Нива» зустрінеться із «Чайкою» з Киїівської області. Матч відбудеться у Вінниці на СК «Нива» (резервний стадіон клубу).

Олександр Сашньов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *