«Елітні» шахраї: маючи квартири вартістю понад 2,5 млн грн, вінничани отримують субсидії

Новини Вінниці

Під час подачі документів до Департаменту соціального захисту Вінницької міської ради кілька вінничан надали завідомо неправдиві відомості про свій матеріальний стан, в результаті чого неправомірно отримали щомісячну адресну безготівкову субсидію для відшкодування  витрат  на  оплату  житлово-комунальних послуг.

Троє власників квартир,  що розташовані у елітній Вінницькій новобудові «Park Tower», де орієнтовна вартість квартири складає понад 2,5 млн грн, приховуючи реальне матеріальне становище членів сімей, отримали державну допомогу у вигляді субсидії.

Інший вінничанин придбав  у 2018 році позашляховик «Kia Sorento» 2013 року випуску (ринкова вартість – близько 400-550 тис. грн). Розуміючи, що  купівля  транспортного засобу, вартість якого перевищує  50000 грн, позбавляє його права на субсидію, реєструючи авто, вказав, що  його вартість становить 10 тис. грн. При зверненні до органів соціального захисту зазначив, що не мав покупок  на суму більше 50 тис. грн.

За цими фактами відомості про кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочинів передбачених ст. 190 КК України – шахрайство. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді обмеження волі на строк до трьох років.

Довідка. У 2018 році за аналогічними фактами Вінницькою місцевою прокуратурою до суду скеровано три обвинувальні акти відносно жителів Вінницького району.

Дмитро Іванішин, прокурор Вінницької місцевої прокуратури юрист 1 класу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *