Шість років за гратами: у Вінниці оголосили вирок мотоциклісту, який на смерть збив пішохода

Новини Вінниці

Трагедія сталася торік 15 серпня. У Вінниці водій мотоцикла «Хонда», рухаючись в напрямку вул. 600-річчя по вул. Келецька зі швидкістю близько 90 км.\год. (із перевищенням дозволеної в населеному пункті швидкістю), в районі перехрестя з вул. Космонавтів наїхав на пішохода. Чоловік від отриманих травм помер на місці пригоди.    

За даним фактом, слідчим Вінницького відділу поліції ГУНП у Вінницькій області було зареєстровано в Єдиному реєстрі досудових розслідувань кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили  смерть потерпілого).

Після закінчення досудового розслідування Вінницькою місцевою прокуратурою кримінальне провадження було направлено до суду.  У судовому засіданні під час допиту обвинувачений свою вину не визнав, але його вину було доведено зібраними доказами.

Вироком Вінницького міського суду Вінницької області водію мотоцикла призначено покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортним засобом строком на 3 роки. Законному представнику загиблого повністю відшкодовано матеріальну та моральну шкоду.

Вадим Шамалюк, прокурор Вінницької місцевої прокуратури юрист 1 класу                                              

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *