Вінницький суд обрав запобіжний захід учасникам пограбування та вбивства у Шаргородському районі

Новини Вінниці

Сьогодні, 19 березня, Вінницький міський суд призначив 60 діб домашнього арешту учасникукривавого пограбування у Шаргородскому районі. А вчора такий самий запобіжний захід отримав організатор злочину,якийнавів озброєних зловмисників на свого двоюрідного брата.

Як повідомлялося раніше, 15 березня двоє чоловіків у масках вдерлися до будівлі мешканця села Хоменки Євгена Лисько. Погрожуючи пістолетом, нападники зв’язали господаря та його дружину Ірину. З будинку злочинці винесли півмільйона гривень, які Євген заробив на реалізації м’ясної продукції. Пізніше чоловікові вдалося звільнитися та наздогнати кривдників, але ті його застрелили.

17 березня у Києві правоохоронці затримали брата-наводчика та одного з нападників. Ще один підозрюваний Cтепан Варивода, який, за даними поліції, і здійснив роковий постріл, досі на свободі.

Цікаво, що запобіжний захід для організатора підтримав і адвокат. Він вважає, що щодо його клієнта можна було б застосувати і домашній арешт, однак боїться, що односельці влаштують над ним розправу.

  • Мій підзахисний фактично визнав, що він мав намір забрати у свого брата якусь суму коштів. Для цього вони втрьох приїхали до села Хоменки Шаргородського району. Наразі, як пояснює мій підзахисний, оскільки потерпілий поїхав за ними, підрізав їх авто. Вони вилетіли в кювет, от там і почалась така стрільба, до якої мій підзахисний непричетний взагалі. Тому, аби не було вендетти (кровна помста), ми з підзахисним вирішили, що утримання під вартою найкращій варіант, – пояснив захисник Вадим Спірідонов.

Сусіди розповідають: ще два тижні тому в будинку Лисько  був сміх і радість, адже саме тоді молодята уклали шлюб. Злочинцям, що вбили Євгена, загрожує до 15 років позбавлення волі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *