Вінничан запрошують на «омолодження» парку Ющенка

Новини Вінниці

Парк навколо Вінницької обласної клінічної психоневрологічної лікарні ім. акад. О.І. Ющенка реконструюють та збільшать у двічі. Усіх небайдужих запрошують долучитись до висадки молодих дерев замість старих, пошкоджених  негодою і вирізаних через аварійну небезпеку. «Омолодження» парку заплановане на 23 березня. У зоні відпочинку висадять 700 дерев різних місцевих порід: липа, дуб, ясен, береза, клен, граб та ялинка.

  • У зв’язку з тим, що паркова зона на території нашої лікарні є досить старою (більшість дерев були висаджені навесні 1899 року) нині частина дерев стала аварійно небезпечною для відвідувачів парку та пацієнтів лікарні. Тож  наприкінці 2018 та на початку 2019 р.р. на підставі рішень державного спеціалізованого лісозахисного підприємства «Вінницялісозахист» та дозволів від Департаменту міського господарства була проведена аварійна вирубка, зрізано  331 дерево. Останній буревій поламав  ще 12 дерев, які  раніше не вважались небезпечними, тож наразі виникла нагальна потреба у висадці нових  саджанців на місці зрубани, – розповіла головний лікар медзакладу Софія Кучерук  

Отож, охочих допомогти в озелененні парку на території обласної лікарні ім. О.І.Ющенка організатори запрошують  23 березня на 9:00 зібратись  біля центрального входу до лікарні з вул. Пирогова та  долучитись до висадки молодих дерев. Робочий інвентар та полив  дерев  буде забезпечено. Надалі  за молодими  саджанцями доглядатимуть працівники лікарні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *