5 мільйонів за «зняття порчі»: вінницький суд заслухав потерпілу у резонансній справі

Новини Вінниці

У п’ятницю, 15 березня, у Вінниці відбулося судове засідання по справі підозрюваної у шахрайстві Фатіми Сандуленко. Суд заслухав показання потерпілої, яку, за версією слідства, 51-річа Сандуленко ошукала на понад 5 мільйонів гривень.

Як повідомлялося раніше, на думку сторони обвинувачення  у листопаді 2018 року Сандуленко сказала перехожій, що її родині «пороблено», чим не на жарт налякала жінку. Щоб «зняти прокляття», підозрювана наказала  довірливій жертві винести з оселі усі коштовності та гроші. За деякий час потерпіла отямилась та усвідомила, що віддала шахрайці золото та готівку на п’ять мільйонів гривень.

Потерпіла Наталя стверджує: стала жертвою навіювання, гіпнозу та тонких маніпуляцій.

  • Будь-яка людина не може сказати, скільки у мене в сім’ї дітей, у якої дитини  проблеми зі  здоров’ям. Такі нюанси, які мене, напевно, і підкупили. Вона сказала, що може допомогти, що це порча, – каже вона

Втім, підозрювана переконує, що нічим Наталю не образила, адже навіть не знає її.

Щоб не втрапити у подібну халепу, правохоронці рекомендують громадянам не розповідати малознайомим людям подробиці свого особистого життя і надто – не ділитися ними у соцмережах.

  • Шахраї використовують соціальні мережі для чого, щоб з’ясувати наскільки людина забезпечена. Потім вже не важко вирахувати, де вона проживає і інші деталі, – коментує речниця головного управління національної поліції у Вінницькій області Анна Олійник

За словами експертів, чимало «гадалок», «цілителів» та інших «екстрасенсів-шахраїв» є професійними психологами, що напрочуд добре «читають» жертву по обличчю. Найчастіше вони підходять до засмучених людей, в яких можуть бути ті чи інші проблеми.  

  • Ворожка, бабка або шахрайки, чітко розуміють, що і коли їй потрібно говорити, у них в основному заготовлені фрази Я не виключаю, що вони можуть вводити людину у транси і в гіпноз, – поділилася думкою психолог Тетяна Нікіфорова

Експерти рекомендують – під час спілкування із підозрілими людьми ставте якомога більше питань, так вас буде набагато важче збити з пантелику.

Зауважимо: Фатіму Сандуленко звинувачують за ч. 4 ст. 190 КК України (заволодіння чужим майном шляхом обману  (шахрайство), вчинене в особливо великих розмірах). За таке правопорушення передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк  від 5 до 12 років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *