Київські архітектори завоювали чотири нагороди International Design Awards

Новини України

Київська архітектурна студія maass отримала чотири нагороди престижної премії в області архітектури і дизайну International Design Awards 2018. Про це пише “Новое время”

  • Світильник і освітлювальна система, проект Музею шоколадного досвіду перед кондитерською фабрикою Roshen і табурет – чотири проекти студії maass відзначені нагородами International Design Awards 2018, – йдеться в повідомленні.

Два золота українці отримали у категорії “Ілюмінація”:

– номінація “Зовнішнє освітлення” – світильник Batiform (світлодіодний фасадний світильник для перфорованого хвилеподібного фасаду будівлі);

– номінація “Освітлення спеціального призначення” – освітлювальна система Silentlight System (об’єднує в собі системи освітлення і звукопоглинання і може бути альтернативою для підвісної стелі).

Бронзу в категорії “Архітектура” в номінації “Концептуальні проекти” присудили Chocolate Experience Museum. Музей шоколадного досвіду – це концепція ревіталізації (створення жвавого міського простору) частини київської кондитерської фабрики Roshen. У ній команда maass пропонує перетворити площу перед промисловою будівлею XIX століття в рекреаційний публічний простір, де можна буде побачити весь цикл виробництва какао-бобів – від вирощування та переробки та виробництва шоколаду.

Почесне згадування дісталося табурету Stool. Його ідея в тому, щоб виправити вічну проблему табуретів – розкручування і випадання ніжок. Stool започаткував серію меблів під назву Neolith. Його база являє собою моноліт з надміцного бетону, в який вставлені дерев’яні ніжки без додаткових сполучних елементів.

Міжнародна премія International Design Awards (IDA) заснована в 2007 році і вручається в п’яти напрямках: архітектурний дизайн, інтер’єрний дизайн, фешн-дизайн, графічний дизайн і предметний дизайн.

Фото: maas

Джерело: Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *