МХП торік році сплатило до місцевих бюджетів близько 1,3 млрд грн податків

Новини Вінниці

Підрозділи агропромислового холдингу МХП сплатили до місцевих бюджетів за підсумками 2018 року майже 1,3 мільярда гривень податків, з яких близько 87% на суму понад 1,1 мільярда гривень у вигляді податку на доходи фізичних осіб (ПДФО). Велика частина перерахованого ПДФО підприємствами МХП залишається в розпорядженні районних бюджетів та бюджетів об’єднаних громад і є бюджетоутворюючим для них податком.

  • МХП, що дотримується принципів прозорості, соціальної відповідальності та підтримки громад у регіонах присутності підприємств, робить величезний внесок у розвиток територій присутності як один з найбільших національних платників податків та роботодавців. 1,3 мільярда гривень – це та практична відчутна користь, яку отримують регіони та громади від діяльності свого потужного соціального партнера – локальних підрозділів холдингу МХП. Реформування місцевих фінансів, яке залишило на місцях фінансовий ресурс у вигляді значної частини сплачених бізнесом податків, перетворило регіональні підрозділи МХП на бюджетоутворюючі підприємства на місцях. Вони надають громадам реальний фінансовий фундамент для їх активного розвитку і ресурс для відновлення місцевої інфраструктури, – зазначили в компанії.

Найбільші виробничі локації МХП, розташовані у Вінницькій, Київській, Черкаській, Дніпропетровській, Сумській, Львівській, Хмельницькій, Волинській та інших областях, сплатили 1,3 мільярда гривень податків, з яких значна частина – 1,1 мільярда гривень – це податок на доходи фізичних осіб (ПДФО). Ці дані свідчать про високі стандарти прозорості трудових відносин, “білої” заробітної плати працівників підприємств МХП на місцях, яка перевищує середні показники в областях присутності. Крім того, кожен співробітник отримує суттєвий соціальний пакет у вигляді трансферу до робочого місця і додому, можливість користуватися службовим житлом та пільговим харчуванням.

Як зазначили в холдингу, випереджаюче зростання відрахувань ПДФО, яке перевищує темпи росту податкових відрахувань, пов’язане з розширенням виробництв і підвищенням оплати праці. В середньому у всіх регіонах присутності МХП рівень сплати ПДФО його підрозділами збільшився у 2018 році майже на 34% в порівнянні з показниками за 2017 рік.

Найвищу динаміку, яка свідчить про зростаючу роль холдингу у формуванні локальних бюджетів у регіонах присутності, продемонстрували підрозділу МХП у Вінницькій області – зростання сплати ПДФО у 2018 році майже на 42%, а також Черкаська – близько 36,5%, Львівська – майже 33%. Регіональні підрозділи МХП, які є найбільшими виробничими майданчиками холдингу у Вінницькій, Київській і Черкаській областях, також стали найбільшими платниками податків в структурі холдингу, які за підсумками 2018 року сплатили податки та збори на загальну суму 392, 297 і 285,5 мільйона гривень відповідно.

Довідка: за підсумками 2018 року обсяг сплати податків та зборів підприємствами Групи МХП перевищив 3,2 мільярда гривень без урахування ПДВ, що на 48% більше показників 2017 року. Також значні кошти в сумі понад 200 мільйонів гривень МХП у 2018 році направив на інвестиції у розвиток територій присутності: розвиток соціальної інфраструктури – дитячі сади та школи, проекти у сфері розширення доступності медицини на місцях, а також на розвиток інфраструктури сіл, на підтримку локального підприємництва, реконструкцію і будівництво місцевих доріг.

Джерело: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *