На Вінниччині 50 родин загиблих атовіців та інвалідів війни отримали житло

Новини Вінниці

На Вінниччині за час дії держпрограми забезпечення житлом членів сімей загиблих бійців АТО (ООС), а також ветеранів з інвалідністю І-ІІ групи придбали власні помешкання 50 родин на загальну суму понад 46 млн грн.

Про це повідомив Укрінформ із посиланням на заступника начальника відділу у справах ветеранів війни та учасників бойових дій Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА Світлана Зозуля.

  • В рамках виконання державної програми щодо забезпечення житлом, яка діє відповідно до постанови Кабміну № 719 від 19 жовтня 2016 року, а саме «Питання забезпечення житлом деяких категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також членів їх сімей», на території Вінницької області члени сімей загиблих, а також особи з інвалідністю І-ІІ групи, починаючи з 2016 року отримували кошти грошової компенсації на придбання житла. Це дієва програма, яка надає можливість поліпшити житлово-побутові умови цим категоріям населення. Загалом, йдеться про 50 родин. На ці потреби з державного бюджету було виділено понад 46 млн грн, – повідомила Зозуля.

За її словами, у 2016 році таку грошову компенсацію отримали 18 сімей загиблих військовослужбовців та 7 сімей осіб з інвалідністю на загальну суму понад 13 млн гривень. У 2017 році цією бюджетною програмою забезпечені житлом 22 сім’ї, із них 10 сімей загиблих та 12 – сімей з осіб з інвалідністю на понад 15 млн грн.Минулого ж року кошти грошової компенсації на придбання житла отримали 20 сімей, з яких 8 – це члени сімей загиблих, 12 – осіб з інвалідністю. Сума виплаченої їм грошової компенсації склала понад 18 млн грн. В межах цієї бюджетної програми за 2018 рік майже всі особи з цих категорій, які перебували на квартирному обліку, забезпечені житлом. Тобто, вони використали отримані кошти. І лише одна сім’я досі підшукує житло, яке б її улаштувало.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *