На Вінниччині на концертах «Ліги сміху» транслювали відеозвернення Володимира Зеленського (відео)

Відео Новини Вінниці

На Вінниччині 6 та 9 березня відбулися концерти «Ліги сміху». Під час них глядачам показали відеозвернення кандидата на посаду Президента України Володимира Зеленського,  – повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

Концерт у Жмеринці відбувся 6 березня в Будинку Науки та Техніки, а 9 березня у Ладижині їх було два – у Палаці культури «Прометей». За словами спостерігачів ОПОРИ, квитки на концерти були у вільному продажу та коштували від 150 до 250 гривень.  

Під час концертів на екрані показували анонс нового сезону фільму «Слуга народу» та  звернення автора проекту «Ліга сміху» Володимира Зеленського. І хоча звернення актора Володимира Зеленського, який одночасно є кандидатом на пост Президента України (Політична партія «Слуга народу»), не було титровано як звернення кандидата, однак в розпал передвиборної гонки його звернення містило виборчий політичний контекст та заклик прийти на вибори.

  • Це «Ліга сміху», я Володимир Зеленський. Але, на жаль, я не приїхав. Зате, друзі, приїхали найкращі представники нашого веселого проекту «Ліга сміху». І вони тут. Це ніяка не агітація, це просто концерт для того, щоб підняти вам настрій в наш смутний, депресивний час. А ви люди розумні, ви самі визначитесь, за кого вам голосувати. Чому я про це говорю? Тому що ми з вами живемо в скаженому темпі, в скажений час і, напевно, забуваємо про важливий вчинок. Я вас дуже прошу, просто по-людськи: не забудьте 31 березня прийти і проголосувати, щоб ваш голос залишився ваш. Знову ж доповнюю себе і ще раз повторюю – неважливо, за кого. І головне: не будьте байдужими. Зробимо це разом. І за традицією – Слава Україні!, – сказав у відеозверненні Володимир Зеленський.

ОПОРА звертає увагу на  наявність ознак прихованої передвиборної агітації на концертах продюсерського центру «Ліга сміху», засновником якого є кандидат на пост Президента України Володимир Зеленський. Під час проведення таких концертів у регіонах України транслюється відеозвернення Володимира Зеленського, яке має ознаки передвиборної агітації. Відповідно до чинного законодавства України кандидат на пост Президента України має право підтримувати проведення концертів, що є легальною формою агітації. Такі агітаційні заходи повинні бути профінансовані з виборчого фонду кандидата. Володимир Зеленський зобов’язаний у разі проведення агітації у межах концертів «Ліги сміху» фінансувати їх з виборчого фонду або уникати будь-яких проявів передвиборної агітації під час проведення цих розважальних заходів. ОПОРА закликала кандидата чітко розмежовувати свою професійну і політичну діяльність, дотримуючись вимог законодавства щодо фінансування передвиборної агітації з виборчого фонду.

Як раніше повідомляла ОПОРА, у Сумах під час «Ліги сміху» транслювали відеозвернення Зеленського, а у Конотопі провели безкоштовний концерт для студентів та військових.

Галина Сегеда, комунікаційниця Громадянської мережі ОПОРА у Вінницькій області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *