У Європарламенті вважають можливим перенесення Brexit

Новини Світу

Термін виходу Великобританії зі складу ЄС може бути перенесений до початку липня. Про це заявив голова Європарламенту Антоніо Таяні, передає DW.

За його словами, початок липня може стати останнім терміном для Brexit у разі, якщо рішення про перенесення дати виходу Британії з ЄС буде прийняте. При цьому він підкреслив, що британці “в будь-якому разі повинні назвати нам причину перенесення”. Таяні припустив, що може йтися про час, потрібний для нових виборів чи нового референдуму.

Голова Європарламенту особливо наголосив на необхідності уникнути “найбільшої помилки” – хаотичного Brexit без угоди з Брюсселем. Подібна ситуація, на на його думку, стала б несприятливою для ЄС і “катастрофою для британської економіки”.

Водночас Таяні виключив можливість перегляду узгодженого в листопаді документа про вихід Сполученого Королівства з ЄС.

Як нагадало видання, вихід Великобританії з Євросоюзу запланований на 29 березня. Сторони досі не затвердили угоду про відносини після виходу Великобританії з ЄС. Якщо цього не зроблять, то відбудеться так званий “жорсткий Brexit”, який, як побоюються, може спричинити великий хаос як у Великобританії, так і в ЄС.

Джерело: УНН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *