Сесія Вінницької облради: «імпічмент Президента» та фейкові «благодійники» Юлії Тимошенко

Новини Вінниці

Сьогодні, 5 березня, на 37 черговій сесії Вінницької облради виступив народний депутат («Батьківщина») Олексій Рябчин. Його промова стосувалася підготовленого його вінницькими однопартійцями звернення щодо започаткування процедури імпічменту Президента України Петра Порошенка «за державну зраду, сприяння ворогу та «торгівлі на крові» з країною окупантом». Пан Рябчин наголосив, що про цей корупційний скандал стало відомо не від правоохоронних органів, а від журналістів та закликав  депутатів підтримати це звернення, яке він чомусь називав «постановою». Обласні депутати на таку пропозицію не пристали, менше з тим – заявили, що такі речі – не на часі, є конкретна робота (до слова, 1 березня на Президії облради депутати більшістю голосів вирішили не включати розгляд цього звернення в порядок денний сесії).

Одразу після цього до трибуни вийшли представники фракції БПП «Солідарність»  із своїм зверненням, в якому просили перевірити законність шляхів надходження коштів до фонду партії ВО «Батьківщина» :

  • На підставі інформації, яка оприлюднена в рамках журналістських розслідувань Максима Опанасенка (Bihus.info) про фейкових донорів ВО «Батьківщина», які переказали партії понад 150 млн грн., враховуючи те, що дані факти виявлені журналістами на території Вінницької області. Так, двоє жителів села Івча Літинського району зробили внески по 150 тис. грн., але за словами цих чоловіків, вони навіть не знали, що є «благодійниками»». 

Звернення на звернення – емоції вщухли,  депутати заспокоїлися та перейшли до розгляду питань порядку денного…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *