Українська команда розробила платформу моніторингу дронів для NASA

Новини України

Українці відіграли головну роль у розробках NASA. Київська команда разом з компанією Avision Robotics розробила систему управління трафіком для дронів Unmanned Traffic Management (UTM). Нещодавно NASA прийняло рішення про запуск системи у Рено, штат Невада. Випробування заплановані на весну. Про це повідомляє Na chasi.

Вперше про розробку стало відомо у 2014 році. Експерти запропонували SaaS-платформу для управління безпілотниками. В UTM передбачається використання центрального сервера обробки даних і спеціальних пультів управління дронами. Ці пульти передають на сервер інформацію про зліт і посадку безпілотника, запланований маршрут його польоту, висоту та координати апарату. На основі цих даних система дає дозвіл на зліт інших апаратів, а також пропонує переглянути маршрут.

Взаємодіяти комерційні та державні установи з новою платформою зможуть завдяки спеціальному застосунку. Нині Avision Robotics працює над веб-сервісом та мобільною версією. Це дозволить планувати польоти, моніторити флот дронів, управляти командою пілотів/операторів. Програма буде доступною в США, Україні та Росії.

Джерело: День

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *