Для вінницьких медсестер проведуть «інфекційний» тренінг

Новини Вінниці

Днями у Вінниці відбудеться тренінг для головних та старших медичних сестер закладів охорони здоров’я міста. Захід пройде у рамках Проекту «Сан-Експерт» за підтримки європейської компанії «Baltiachemi OU» (Естонія). На тренінгу розповідатимуть про профілактику інфекційних захворювань для забезпечення належного захисту пацієнтів та персоналу.

  • Нашою метою є поновлення та розширення знань, умінь і навичок головних і старших медичних сестер щодо профілактики інфекційних захворювань для забезпечення належного захисту пацієнтів та персоналу лікувальних закладів, – розповідає керівник проекту «Сан-Експерт» Оксана Циганчук. – Питання належного дотримання епідрежимів та проведення епідзаходів в сьогоднішніх реаліях набуває особливого значення, адже разом з розвитком людства розвиваються і мікроорганізми, зокрема патогенні. Крім того, профілактика внутрішньолікарняних інфекцій – це захист не лише пацієнтів, але й персоналу лікувально-профілактичного закладу

Також Оксана Циганчук виділяє серед завдань проекту є зниження ризику виникнення та розповсюдження інфекційних захворювань. «Нам дуже приємно бачити серед слухачів тренінгу персонал лікарень, які вже активно співпрацюють з проектом, – зазначає Оксана Циганчук. – Це підкреслює актуальність теми зокрема, та роботу в галузі сучасної епідеміології загалом. А бажання поглиблювати та поновлювати знання, дискутувати, піднімати часом непрості питання та шукати на них відповіді разом з вінницькими колегами викликає щирий захват та свідчить про українську медицину нового рівня».

За матеріалами: http://www.vmr.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *