300 гривень за «електорат»: вінничани 71 раз скаржились на «виборчі» злочини

Новини Вінниці

Правоохоронці Вінниччини зареєстрували 71 звернення щодо 65 можливих фактів порушення виборчого законодавства, порушено одне кримінальне провадження. Про це сьогодні, 21 лютого, заявив заступник начальника управління організаційно-правового забезпечення ГУ Нацполіції у Вінницькій області Ігор Слободянюк.

  • По одному з цих фактів порушено кримінальне провадження. Йдеться про можливий підкуп виборців у Могилів-Подільському районі. За цим фактом надішло дві заяви. Один із заявників повідомив, що невідомі у телефонній розмові просили його за 300 гривень знайти людей, які б проголосували за одного з кандидатів, але не говорили за кого. Зараз проводиться перевірка, – повідомив Слободянюк

Як пояснив пан Слободянюк, левова частка порушень стосується агітаційних матеріалів. Зокрема, на бігбордах часто не вказуються відповідальні особи та тираж. За відповідні порушення передбачено штраф.

На сьогодні поліцією області складено 5 адміністративних протоколів за ч. 2 ст. 212  КУпАП. Перевіряються 27 заяв, 32 факти не знайшли свого підтвердження.

За останніми даними, протягом 20 лютого в області зареєстровано 4 повідомлення щодо можливих порушень виборчого законодавства. Заяви стосувалися підкупу виборців, незаконного розміщення агітаційних матеріалів, збору персональних даних громадян.

Нагадаємо: на Вінниччині формуються 8 окружних виборчих комісій.

Олександр Сашньов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *