Лампади під «деревом» та піротехніка під управлінням поліції: вінничани вимагали знайти вбивць Небесної Сотні (відео)

Відео Новини Вінниці

Сьогодні, у День Героїв Небесної Сотні, вінницькі активісти провели акцію пам’яті та протесту «П’ять років – жодного покараного». Кількадесят хлопців та дівчат, здебільшого віком до 20 років, залишили лампадки біля монументу «Дерево Свободи», після чого влаштували недовгий, проте «яскравий» мітинг під стінами управління обласної поліції.

Молоді люди зазначають: прийшли на акцію не лише, щоб віддати шану загиблим учасникам Революції Гідності, але й щоб вкотре звернути увагу поліції та громадськості на безкарність «майданівських» злочинів.

  • За п’ять років можна було давно знайти вбивць Небесної Сотні, але цього не сталося. Таке неподобство не подобається нам, націоналістам, і всім небайдужим громадянам, – заявив представник ГО «Едельвейс»Роман Костишин

Для більшої ефектності протесту, активісти запалили фаєри просто під будівлею поліцейського управління. Правоохоронцям вони підготували відкритого листа, адресованого очільнику МВС Арсену Авакову. У ньому – вимоги знайти та покарати причетних до розстрілу майданівців осіб. 

  • Ми все зробили у мирний і законний спосіб. Про акцію повідомили міськраду, поводились чемно. Думаю, у обласної поліції достатньо повноважень, щоб передати листа Авакову, – підсумував Костишин

До слова, у понеділок, 18 лютого, Вінниця вшановувала Героїв Майдану.

                                                                                     Олександр Сашньов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *