Міського голову Могилів-Подільського відсторонили через підозру у хабарництві

Новини Вінниці

Сьогодні, 18 лютого, підозрюваного у хабарництві міського голову Могилів-Подільського Петра Бровка відсторонили від посади до 8 квітня.

Таке рішення прийняв суддя Вінницького міського суду Сергій Клапоущак після розгляду клопотання прокуратури. На переконання сторони обвинувачення, підозрюваний не має перебувати на посаді поки триває розслідування.

Адвокати ж зауважували, що у відстороненні немає потреби: посада є виборною, а не адміністративною, його обирали люди, а не призначав хтось. На думку захисту, не конкретизовані й ризики для слідства від подальшого перебування на посаді Петра Бровка.

До того ж, захист надав суду лист від очільника голови Вінницької обласної державної адміністрації Валерія Коровія . У ньому керівник області зазначив: відсторонення від посади міського голови прикордонного міста матиме негативні наслідки для суспільства, оскільки він вирішує і низку оборонних питань міста, якого очолює, та регіону.

Сам Бровко у суді зауважив, що не має відношення до подій, які стали основою кримінального провадження.

  • Я нікому нічого не обіцяв, нічого ні в кого не вимагав, не мав зиску жодного, – зауважив підозрюваний.

Слідчий суддя Сергій Клапоущак ухвалив задовольнити клопотання органу досудового розслідування частково: відсторонити Петра Бровка від посади міського голови Могилів-Подільського у межах строку досудового розслідування – до 8 квітня 2019 року. Прокуратура ж просила відсторонення на більший термін – два місяці.

Нагадаємо, 14 лютого суд призначив Петрові Бровку «нічний» домашній арешт. До 8 квітня йому заборонено з’являтись на вулиці з 23:00 до 6:00.

Очільнику Могилів-Подільського інкримінують частину 3 статті 368 КК України – одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище. Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. За версією обвинувачення, Бровко вимагав від підприємця  $15 000 за право надання під багатоквартирну забудову 0,3 гектарів землі в межах Могилів-Подільського.

                                                                          За матеріалами: https://gazeta.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *