Підозрюваного у хабарництві міського голову Могилів-Подільського взяли під «нічний» домашній арешт

Новини Вінниці

Сьогодні, 14 лютого, підозрюваному в отриманні хабара міському голові Могилів-Подільського Петрові Бровку обрали запобіжний захід. Суддя вінницького міського суду Сергій Клапоущак призначив йому два місяці «нічного» домашнього арешту, хоча прокурор клопотав про цілодобову ізоляцію очільника прикордонного міста.

За версією обвинувачення, пан Бровко вимагав від підприємця  $15 000 доларів за право надання під багатоквартирну забудову 0,3 гектарів землі в межах Могилів-Подільського. За даними слідства, у зговорі з Бровком був начальник земельного відділу міської ради, який був затриманий при отримані першої половини хабара.

Втім, на думку адвокатів міського голови, прокуратура немає доказів проти їх підзахисного. Лінія захисту вибудовувалася на тому, що факт передачі Бровкові хабара незафіксований, і кошти в нього ніхто не вилучав, а тому і клопотання про запобіжний захист не є правомірним.  

  • Клопотання та додатки до клопотання не містять жодних ознак, які б свідчили про те, що Бровко вчинив буд-які кримінальні дії, у розпорядженні суду немає жодного документу, який би це підтверджував. Більше того, Бровко, як і начальник земельного відділу Громчевський,не міг цього вчинити, оскільки укладення договорів про відчуження комунальної власності є прерогативою міської ради. Ні Громчевський, ні Бровко, такими повноваженнями не наділені, це виключно компетенція колегіального органу, – висловив позицію захисту адвокат Віталій Наум

Сам підозрюваний заперечує не лише факт вимагання хабара, але і зустрічі із заявником по справі.

  • Я не спілкувався із цією людиною. Я не говорив йому жодного слова, і тим більше, не робив незаконних кроків, – коротко заявив він, коментуючи ситуацію журналістам   

Зваживши докази та позиції сторін, суддя Сергій Клапоущак  виніс компромісне рішення: взяти Петра Бровка під «нічний» домашній арешт. До 8 квітня підозрюваному заборонено з’являтись на вулиці з 23:00 до 6:00.

Слідом за обранням запобіжного заходу суд мав розглянути питання відсторонення Бровка від виконання службових обов’язків, однак адвокати заявили клопотання про відсторонення судді Клапоущака від справи, тож судове засідання перенесено на невизначений термін.

 Як повідомлялося раніше, 31 січня правоохоронці затримали начальника земельного відділу Могилів-подільської міської ради під час отримання першої частини хабара у розмірі $7 500. За кілька днів його відпустили під заставу, а вже 8 лютого вінницька прокуратура вручила підозру міському голові Петрові Бровку.

                                                                                  Олександр Сашньов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *