У Помпеях знайшли фреску, якій 1940 років

Новини Світу

14 лютого археологи в Помпеях повідомили, що знайшли фреску Нарциса, яку поховав вулканічний попіл, коли у 79 році н.е. поблизу нього сталося виверження вулкану Везувій. Про це повідомляє ВВС-Україна.

Цю фреску знайшли у спальні заможного будинку біля центру стародавнього міста. Археологи розповіли, що спільня була “елегантна та чуттєва”.

За словами дослідників, її стеля обвалилася, але за допомогою розкопок вдалося знайти фреску та її фрагменти, щоб скласти її докупи.

Дослідники кажуть, що кольори фрески дуже добре збереглися.

На фресці зображений Нарцис, який у грецькій міфології був мисливцем, сином річкового бога Кефісса та німфи Ліріопи.

За легендою, він був дуже вродливим, але нехтував усіма жінками, які в нього закохувалися. Зокрема, закохалась у нього німфа на ім’я Ехо, яка після жорсткої відмови залишилася з розбитим серцем і решту життя блукала лісами.

Боги, щоб покарати Нарциса, привели його до ставка, де він побачив власне відображення. Нарцис був настільки закоханим у себе,  що дивився на своє зображення, поки не помер.

Міфологічний герой був дуже популярним у римському мистецтві. Від його імені походить термін “нарцисизм” – надмірну цікавість у самому собі.

Давньоримське місто Помпеї в Італії поховав вулканічний попіл, коли у 79 році н.е. поблизу нього сталося виверження вулкану Везувій. Фатальне виверження раптово накрило місто та його мешканців, які нібито завмерли в часі. Це зробило місто справжнім скарбом для археологів.

Джерело: День

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *