Суд повернув повноваження Супрун

Новини України

Окружний адміністративний суд Києва вирішив скасувати попереднє рішення, яке забороняло Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я.

Таке рішення суддя Сергія Каракашьян оголосив 14 лютого.

  • Суд ухвалив в задоволенні клопотань представників Кабінету міністрів та Супрун Уляни про скасування заходів забезпечення позову відмовити. Скасувати з власної ініціативи заходи забезпечення адміністративного позову вжиті ухвалою Окружного адміністративного суду 5 лютого 2019 року, – сказав суддя.

Суддя, під час оголошення вироку говорив, що Супрун і її захист не надали доказів наявності чи відсутності у неї іноземного громадянства, а оперували тим, що її підтримує уряд, президент і тд.

Каракашьян 14 лютого повернувся з нарадчої кімнати, за його словами, щоб дослітити нову інформацію, а потім знову пішов у нарадчу.

Про це рішення – додаткове дослідження, не знав захист Супрун, ймовірно, це пов’язано з розпорядженням Кабміну від 13 лютого.

За словами Супрун, суд таким чином порушив процесуальні процедури, адже не повідомив, що вийде з нарадчої кімнати, щоби далі розглядати клопотання.

Адвокат Супрун Анатолій Гасюк заявив, що секретар суду повідомляла захисту про те, що суд 14 лютого буде лише оголошувати рішення.

Супрун заявила, що сподівається, що суддя буде ґрунтуватися лише на розглянутих на засіданнях твердженнях, без стороннього впливу.

Суддя-спікер установи Богдан Санін заявив, що Каракашьян був у нарадчій кімнаті 25 годин.

Супрун також подякувала Кабміну, який 13 лютого поновив право на підпис документів для неї, щоб не зупинити роботу МОЗ.

Вона заявила, що чекає на скасування рішення про припинення її повноважень.  

Мосійчук, як позивач, сказав, що сподівається на “правосудне” рішення суду.

Альона Мазуренко

Джерело: Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *