Пандуси, тактильні елементи, інклюзивний транспорт: Вінниця стає доступнішою для всіх

Новини Вінниці

Сьогодні у міській раді Вінниці відбулось засідання комітету забезпечення доступності людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури. Під час зустрічі йшлось про результати роботи за 2018 рік та плани на 2019.

Так, у минулому році Вінниця придбала електробус з низьким рівнем підлоги для зручності громадян на інвалідних візках та батьків з немовлятами. До того ж, під потреби мало мобільних містян модернізували два трамваї. На вулицях міста, тим часом, відновили або облаштували 160 пандусів.

  • В минулому році на більш ніж десятьох парковках для людей з інвалідністю встановлено таблички з «Смайликом» та проханням «Залиште місце вільним для людей з інвалідністю». Такі знаки з’явились по  Хмельницькому шосе, вулицях Порика, Космонавтів, Юності, Винниченка. У рамках капітальних та поточних робіт облаштовували пандуси, в тому числі по вулицях 600-річчя, Чехова, на перехресті Комарова-Пирогова. Загалом у 2018 році відновлено та влаштовано понад 160 пандусів, – повідомляють у міськраді

Міське середовище адаптують і під потреби людей з вадами зору. Протягом 2018 року платформи на сімох зупинках облаштували близько 190 м2 тактильних елементів, які допомагають орієнтуватись в просторі та попереджають про небезпеку.

У липні 2018-го у територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) створили Муніципальну службу супроводу для осіб з інвалідністю по зору І групи. У червні 2018 року департаментом  закуплено за кошти міського бюджету два мобільні робочі місця. Звернутися за призначенням субсидії, допомоги особи з інвалідністю або особи похилого віку мають змогу не виходячи з власного помешкання. Послугою в минулому році  скористалося  264 особи.

В планах на цей рік – зробити ще два мобільних робочих місця у Прозорих офісах. Продовжиться облаштування пандусами вулично-шляхової мережі міста. В місцях очікування громадського транспорту встановлюватимуть пристрої звукового супроводу пішохідної фази на світлофорах, продовжиться модернізацію тролейбусів з низьким рівнем підлоги.

За матеріалами: http://www.vmr.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *