Швейцарські інженери навчили робота кататися на ковзанах (відео)

Відео Новини Світу

Швейцарські інженери навчили чотириногого робота Skaterbot їздити на ковзанах по льоду.

Він самостійно навчається необхідним рухам і може адаптуватися до пристосувань на його ногах, будь то колеса або ковзани, пише ETH Zurich.

У 2018 році група інженерів під керівництвом Стеліана Короса зі Швейцарської вищої технічної школи Цюриха представила програмне забезпечення, що дозволяє в напівавтоматичному режимі створювати ходячих роботів, модифікувати їхню структуру і створювати для них оптимальний набір рухів для максимально ефективного пересування.

Завдяки тому, що програма самостійно розробляє оптимальні руху для заданої конструкції робота і його траєкторії, інженерам вдалося створити роботів різної конструкції і способу пересування, зокрема ходячих роботів з активними і пасивними колесами на кінцях ніг.

Нещодавно інженери вирішили використати цю особливість, щоб навчити робота пересуватися у нових для нього умовах. Замість коліс розробники закріпили на кінцях ніг робота леза ковзанів. Після навчання робот зміг адаптуватися до нових умов і виробив ходу, при якій його ноги постійно повертають вправо і вліво, створюючи хвилеподібні рухи. Завдяки ним робот може рухатися вперед і навіть повертати в потрібний бік.

Джерело: Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *