У Венесуелі стартували найбільші в історії країни військові навчання

Новини Світу

У Венесуелі стартували найбільші в її історії цивільно-військові навчання “Двохсотріччя Ангостури – 2019”. Про це повідомляє агентство Анадолу.

  • У навчаннях, які триватимуть до 15 лютого, буде перевірена боєготовність венесуельської армії і можливість її спільних дій із військом. … Навчання приурочені до 200-річного ювілею Ангостурського конгресу, який був скликаний 15 лютого 1819 року з ініціативи Симона Болівара в місті Ангостура – столиці звільнених від іспанського панування провінцій Венесуели, – йдеться в повідомленні.

За військовим парадом з нагоди початку навчань в штаті Міранда спостерігали президент Ніколас Мадуро, міністр оборони Володимир Падріні Лопес, командувачі сухопутних військ і ВПС.

Як повідомлялося, 23 січня голова Національної асамблеї Венесуели Хуан Гуайдо на тлі конституційної та економічної кризи оголосив себе тимчасовим президентом країни.

Гуайдо заявив, що Ніколас Мадуро, який у травні 2018 року оголосив про свою перемогу на президентських виборах у Венесуелі і 10 січня почав свій другий строк, не здатен виконувати обов’язки глави держави, і пообіцяв провести в країні дострокові вибори.

Гуайдо підтримали США, Канада, Ізраїль, майже всі країни Латинської Америки, Європарламент та 10 країн Європейського Союзу. В українському МЗС заявили, що Київ визнає Хуана Гуайдо головою єдиного демократично обраного органу влади Венесуели – Національної асамблеї (парламенту), а також лідером демократичної опозиції.

Джерело: Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *