На Вінниччині зводять службове житло для військовослужбовців 59-ої бригади

Новини Вінниці

Будівництво чотирьох гуртожитків для контрактників 59-ої окремої мотопіхотної бригади триває у Гайсині, що на Вінниччині. Один корпус зводять безпосередньо на території військової частини А1619, три інших – за торговельним комплексом «Європейський», що на виїзді із міста. Як повідомив начальник групи цивільно-військового співробітництва 59 бригади, майор Сергій Назарук, усі будівлі матимуть по два поверхи, кожна  – по 24 кімнати. Військові апартаменти розраховані на п’ять осіб. На кожні дві кімнати – санвузол та душова. Кухня та пральня загального користування.

«Кімнати будуть забезпечені меблями та усім необхідним – житло здаватиметься «під ключ», – уточнює майор. – Перший гуртожиток поліпшеного планування повинні ввести в експлуатацію вже восени цього року. Тож військовослужбовцям вже не потрібно буде шукати, де винайняти житло. На них завжди чекатимуть затишні сучасні помешкання з комфортними умовами. А для одружених військовослужбовців, які захочуть проживати разом зі своїми сім’ями, також є гарна новина. Найближчим часом у Гайсині планується будівництво ще двох 4-поверхових гуртожитків сімейного типу».

Нагадаємо, проект з будівництва гуртожитків поліпшеного планування для військовослужбовців-контрактників почали впроваджувати торік за дорученням Президента України. Нині житло зводять одночасно у 21 області України. У планах збудувати 184 гуртожитки поліпшеного планування для 23 тисяч військових, які служать за контрактом.

Поки що це наймасштабніший в історії країни проект будівництва житла для військовослужбовців ЗСУ.

Олеся ШУТКЕВИЧ

Фото зі сторінки 59-ої бригади у Facebook

Джерело: День

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *