На Вінниччині за чотири роки для учасників АТО купили 102 квартири

Новини Вінниці

За рахунок субвенцій з державного бюджету, починаючи з 2015 року, у Вінницькій області вдалося забезпечити житлом 102 родини учасників антитерористичної операції. Загальна сума видатків склала понад 66 мільйонів гривень. Наразі нове житло підбирають для чотирьох родин, повідомила директор соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА Наталія Заболотна. На ці видатки мають скерувати понад 2,5 млн гривень. Загалом на квартирному обліку нині перебуває 21 сім’я: 7 – родин загиблих та 14 – осіб, які отримали інвалідність внаслідок війни.

  • Пріоритет у забезпечені житлом отримують сім’ї загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, та інваліди І-ІІ групи з числа ветеранів АТО, – уточнює Наталія Заболотна. – Число родин, які отримали нові помешкання, могло б бути більшим, але на жаль, маємо багато зауважень до роботи як відповідних комісій на місцях, які халатно відносяться до виконання своїх посадових обов’язків, так і до відповідальних працівників органів соціального захисту і безпосередньо до їх керівників у площині реалізації коштів. Наприклад, днями у Теплицькому районі відбулася ситуація, коли кошти у сумі 1,8 млн грн для компенсації за житло 3 сім’ям, повернулися до бюджету через те, що відповідна комісія відмовила у призначенні грошової компенсації заявникам, при чому з невідомих причин. Наслідки – це не тільки створення соціальної напруги серед осіб з інвалідністю, але й зниження авторитету нашого відомства загалом.

Вона додала, що в області діє регіональна підтримки учасників АТО та членів їх сімей. За підтримки обласного бюджету надається одноразова матеріальна допомога сім’ям загиблих учасників АТО та особам, які отримали поранення (травму, контузію або каліцтво). З 2017 року було збільшено суму цієї допомоги відповідно з 30 тисяч гривень до 60 тисяч та з 10 тисяч гривень до 20 тисяч гривень відповідно. Торік одноразову матеріальну допомогу отримали 12 родин загиблих на загальну суму 720 тис грн та 21 поранений на 420 тис грн.

Олеся ШУТКЕВИЧ

Джерело: День

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *