У США від арктичного циклону загинула 21 особа

Новини Світу

Жертвами аномально морозної погоди у США, яку приніс арктичний циклон, стала вже 21 людина.
Про це повідомляє агентство Reuters.

  • Десятки мільйонів американців в четвер зіштовхнулися з арктичними температурами в мінус 49 градусів за Цельсієм, що паралізували Середній Захід США та призвели до щонайменше 21 смерті, – йдеться у повідомленні.

Так, 18-річний студент університету Айови замерз на смерть. За словами чиновників університету, його виявили рано вранці неподалік від гуртожитку. За словами поліції, мороз зіграв вирішальну роль в його смерті.

У штаті Огайо у занедбаному будинку в Лорейні була знайдена мертвою 60-річна жінка. Вважається, що вона померла від переохолодження.

Деякі люди загинули внаслідок аварій на дорогах, дехто – від перемерзання на вулиці.

Цього тижня до лікарень потрапили 25 осіб з обмороженням. Деяким з них загрожувала ампутація пальців рук та ніг.

Хвиля холодного арктичного повітря з початку тижня паралізувала Північний Захід США і в четвер поширилася на північний схід країни. Очікується, що впродовж наступних днів морози триматимуться в окремих районах США. Зокрема, як прогнозують синоптики, на середньому заході очікується падіння температури до мінус 37 градусів за Цельсієм. На східному узбережжі США морози послабшають до мінус 16-ти.

Різке похолодання в країні було зумовлено пересуванням полярного циклону в південному напрямку вздовж континенту.

За інформацією синоптиків, подібного зниження температури не було вже понад 20 років на Середньому та північному заході США.

Джерело: Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *