«Ваш син потрапив в поліцію»: шахраї видурили з літньої вінничанки 7 000 доларів

Новини Вінниці

Вчора, 29 січня, у Вінниці затримали двох чоловіків, які ошукали 77-річну мешканку Літинського району. Зловмисники працювали за популярною телефонною схемою «ваш син потрапив в поліцію». Понад 7 000 доларів США потерпіла віддала незнайомцям, аби «врятувати» сина від «покарання».

29 січня до районного відділення  поліції звернувся житель села Селище Літинського району з заявою про злочин. Заявник  повідомив, що  невідомий чоловік зателефонував  до його матері  на стаціонарний телефон та повідомив: «ваш син вчинив ДТП». Аби уникнути відповідальності  за вчинене правопорушення, зловмисники  запропонували заплатити значну суму  грошей.

Потерпіла зібрала всі  заощадження та віддала незнайомцю, щоб врятувати сина, якого в цей час не було вдома. Понад 7 000 доларів США пенсіонерка віддала кур’єру, який прийшов до неї додому. 

Двох зловмисників – харків’ян 27 та 26 років, затримали у Вінниці на орендованій квартирі. Наразі вирішується питання про оголошення їм підозри.

Поліція перевіряє затриманих на причетність до аналогічних злочинів на території Вінницької області.

Слідчим відділом поліції розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.190 ККУ (шахрайство). За такий злочин молодим людям загрожує до 3-х років позбавлення волі.

За матеріалми: Відділ комунікації поліції Вінниччини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *