В Україну прийшов грип

Новини України

Перший підтверджений випадок захворювання на грип було зафіксовано на минулому тижні. Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

У період з 12 по 18 листопада вперше з початку сезону було зафіксовано циркуляцію вірусів грипу. Поки захворюваність на грип та ГРВІ зберігається на неепідемічному рівні — на 17,5 % менше епідемічного порогу по Україні, — йдеться у зведенні МОЗ.

Протягом тижня на грип та ГРВІ захворіли 164 826 людей, із них 68% — діти віком до 17 років. Порівняно з минулим тижнем рівень захворюваності серед дорослих та дітей до 17 років збільшився на 9,7 % та 8,0 % відповідно.

Летальних випадків від грипу не зареєстровано.

Було досліджено 64 зразки матеріалів від пацієнтів із підозрою на грип, в одному випадку визначено РНК вірусу грипу типу А не субтипований.

Крім того, в Україні спостерігається низька інтенсивність епідемічної активності грипу та ГРВІ, відзначається спорадичне географічне поширення грипу.

З початку епідемічного сезону проти грипу було вакциновано 84 079 людей.

За прогнозом Всесвітньої організації охорони здоров’я, у новому епідсезоні в Україні, ймовірно, циркулюватимуть три штами грипу: мічиганський, сінгапурський і колорадський. У Мінохорони здоров'я радять проводити вакцинацію для формування імунітету. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *