Чим багатий «Подільський горщик» – вінничани дізнаються на фестивалі національної кухні

Новини Вінниці

22 вересня (орієнтовно!) у Вінницькому центральному парку відбудеться  Фестиваль національної кухні «Подільський горщик». Організатори хочуть поєднати багатовікові кулінарні традиції та рецепти із сучасними технологіями та техніками приготування страв.

Ми довго думали над назвою  заходу і, врешті, запросили вінничан долучитись до обговорення через соціальні мережі. Чому «Подільський горщик»? Символом фестивалю стануть подвійні горщики близнята, як символізують зіткнення минулого і сучасного – національні традиції та нові технології. А найголовніше – саме в «подільському горщику» перемішались страви тих народів, які населяли і населяють Поділля,  – каже підкреслила заступник директора Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА Вєга Кулявець.

Свою концепцію заходу висловила також засновниця проекту «Гастрогід Вінниччини» Олена Павлова:

Ми ще ніколи не збирали на одному майданчику всі національності які тут мешкають, ми ніколи не об’єднували єврейську, грузинську та вірменську кухні на одному фестивалі. Ми ніколи не знали про італійський вплив на кухню Поділля, не досліджували це настільки глибоко та цікаво. Кожна локація має бути екскурсом в історію Поділля. Тут ми хочемо представити наш проект «13 шефів», які будуть проводити свої майстер-класи спільно з носіями автентичних рецептів. Це все ми поєднаємо з новітніми технологіями. Цей фестиваль стане відкриттям.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *