Вінничани чиститили річку Південний Буг від сміття і побутових відходів

Новини Вінниці

Екологічну акцію з очищення ділянки річки Південний Буг та прибережної зони провели сьогодні небайдужі вінничани, які мають власні плавзасоби. Генеральне прибирання організували на відкритому пляжі, що недалеко від вулиці Коріатовичів. Поки власники плавзасобів збирали сміття на воді, інші учасники прибирали найбільш віддалені ділянки берегів, де виявили кілька «могильників» – стихійних сміттєзвалищ.

Ініціатором екологічної акції виступив Костянтин Прилепський. Розповідає, що часто займаючись сапбордингом (це різновидом серфінгу), він неодноразово помічав, настільки брудний Південний Буг та його береги. Щоб очистити їх від сміття вирішив написати у Facebook про акцію «Чисті річки» з проханням долучитися усіх небайдужих до очищення річки та її берегів.  Спершу невеликою ініціативною групою вони прибрали набережну біля пляжу «Хімік», де за півгодини назбирали чотири пакети сміття. А сьогодні влаштували масштабнішу екоакцію на ділянці річки біля вулиці Коріатовичі.

«Ідея очистити головну артерію міста за допомогою плавзасобів походить із Харкова, де люди також вирішили, що не хочуть кататися в багнюці і почали очищати річку від сміття та побутових відходів, – говорить Костянтин. – У Вінниці річка також брудна і потребує уваги. Саме тому ми почали організовувати подібного роду заходи. Проводимо суто поверхневий збір, тобто ми піднімаємо те, що можна підняти з поверхні, не занурюючись у воду. Плануємо провести очищення не тільки цієї ділянки Бугу. Маю надію, що це лише перша ластівка».

Костянтин сподівається, що завдяки підтримці людей та спонсорів вдасться очистити не лише поверхню Південного Бугу, але й малих річок. А тим часом закликає людей у інших містах долучатися до руху «Чисті річки» і починати прибирати головні артерії своїх міст.

Олеся Шуткевич

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *